White Talents

WHITE TALENTS

22 септември 2017, 19:00ч.

Secret (бивш Evergreen Palace) Boutique Hotel, Рибарица


  1. Вероника Илиева, пиано, 10г.

Едвард Григ – Пролет
Й. С. Бах – “Жига” из Френска сюита №6

  1. Георги Чиколов, пиано, 14г.

Алберто Хинастера – Три аржентински танца
Брамс-Цифра – Унгарски танц №5

  1. Наума Найман, виолончело, 11г.

Франческо Верачини – Ларго
Дейвид Попър – Тарантела

  1. Николай Димитров, пиано, 16г.

Франц Шуберт – Импромптю, оп. 90, №3
Любомир Пипков – Жалба из “Метроритмични картини и студии”

  1. Марио Бобоцов, пиано, 15г.

Лудвиг ван Бетовен – Соната №7, част I
Сергей Рахманинов – Хумореска №5, оп. 10

  1. Сион Найман, виолончело, 15г.

Георги Златев-Черкин – “Севдана”
Карл Давидов – Балада, оп. 25

  1. Николай Маринов, пиано, 16г.

Фредерик Шопен – Етюд оп. 25, №10
Ференц Лист – Трансцендентален етюд №12, “Chasse-Neige”


Вероника Илиева е родена на 26 август 2007г. и е ученичка в НУИ “Проф. В. Стоянов“ – гр. Русе. Изучава пиано при известния български пианист и преподавател Евгени Желязков. Изявите й в България и в чужбина са многобройни, а сред успехите й са първа награда от XXI международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори“ в гр. Добрич, втора награда от XI международен конкурс „Crajovа-Piano” в гр. Крайова, Румъния, втора награда от II Национален конкурс „Имена от бъдещето“ в гр. Русе и първа награда от XIV международен конкурс „Такмиченье младих пиjаниста“ в гр. Ниш, Сърбия.

 

Георги Чиколов е роден на 24 август 2003г. в гр. Пловдив. Той учи в Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков“ в гр. Пловдив в класа по пиано на Светлана Косева и е провеждал майсторски класове с множество именити професори по пиано от цял свят. Георги е участник като пълен стипендиант в Международната академия за музика към ,”Luzerne Music Center” Ню Йорк, САЩ. Младият пианист е носител на над 20 награди от различни конкурси из цяла България и Европа. Преди броени месеци Георги печели първа награда и правото да свири с оркестъра на академията ,,Luzerne Music Center” с диригент Максим Ешкенази в Международния конкурс за изпълнение на концерти в гр. Ню Йорк, САЩ.

 

Наума Найман е родена на 25 септември 2005г. в гр. Антверпен, Белгия. На четиригодишна възраст става ученичка в класа по виолончело на Даниела Черпокова в НМУ “Любомир Пипков”. Оттогава насам Наума е работила с международно признати виолончелисти като Стефан Попов, Доминик дьо Вилиенкур, Ромен Гарио, Мартина Шукан и други. Тя е лауреат на няколко международни конкурса, а през последните две години участва в Music Campus Balchik и концертира в Каменната зала в Балчик.. През пролетта на 2017г. тя изнася концерт с Камерен ансамбъл “Софийски солисти” в Софийска градска художествена галерия като лауреат на Международния конкурс “Млади виртуози”.

Николай Димитров е роден през 2001 г. в Русе. Свири на пиано от 6-годишен в класа на клавирния педагог Даниела Кюркчиева в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в гр. Русе. Лауреат е на многобройни награди от конкурси, сред които първите награди от “Masters of Piano Concerto“ (Лондон), International Music Talent Competition “American Protégé“ (Ню Йорк), “Grand Prize Virtuoso“ (Виена) и “Grand Prize Virtuoso“ (Лондон). През 2015 г. прави първия си голям самостоятелен концерт от класика и джаз в българското посолство в Лондон и свири в Роял Албърт Хол, Музикферайн и oпера “Бастилия”. Четири пъти е бил солист на Русенската филхармония. Завършил е майсторски класове с едни от най-именитите пианисти на нашето време.

Марио Бобоцов е роден на 14 февруари 2002 г. и е ученик в НМУ „Любомир Пипков“ в класа на г-жа Милка Митева. Започва обучението си по пиано на 6-годишна възраст. Марио е лауреат на редица международни конкурси в Сърбия, Македония, Чехия и България. Пианистът е петкратен носител на мемориална стипендия „Лидия Кутева“ и участник в множество престижни майсторски класове. Паралелно с обучението си по пиано, Марио Бобоцов проявява интереси и в област пеене. Има многобройни солистични певчески концертни изяви от ранна детска възраст, сред които покани от Президента на Република България и Посолството на Съединените Американски Щати в България. Участва и се изявява като солист и във Вокален ансамбъл „Вочереле“ към НМУ „Любомир Пипков“ в страната и чужбина.

Сион Найман е роден на 9 юни 2002г. в гр. Антверпен, Белгия. Присъединява се към класа по виолончело на Даниела Черпокова в НМУ “Любомир Пипков” на шестгодишна възраст. Младият музикант е работил с прочути виолончелисти като Стефан Попов, Владимир Перлин, Доминик дьо Вилиенкур, Ромен Гарио, Мартина Шукан и други. През 2016г. влиза в класа на Ромен Гарио в Париж, Франция. Сион е участвал и концертирал в летни курсове и фестивали в Белгия, Швейцария, Италия и България като солист и в камерни състави. След спечелването на първа награда от международния конкурс в гр. Добрич е канен редовно за концерти с неговия струнен квартет. Виолончелистът е лауреат на международни конкурси в България и в чужбина.

Николай Маринов е роден на 8 април 2001г. в гр. Пловдив. Ученик е в НУМТИ „Добрин Петков”- Пловдив в класа по пиано на Светлана Косева. Николай е носител на над 50 награди от международни конкурси и фестивали, повечето от които първи и много често с максимален брой точки. Пианистът е солирал със Симфоничния оркестър при НУМТИ “Добрин Петков” – Пловдив, Софийска, Сливенска и Врачанска Филхармонии, Държавна опера Стара Загора. Изнасял е самостоятелни концерти в Турция, Белгия, Франция, България и е многократен носител на стипендия от фондация „Димитър Бербатов”, както и награди от Министерството на културата, Фондация „Млади български таланти”, Ротари клуб “Филипополис”, гр. Пловдив.