Ударно начало за концерти Мотив

С препълнена зала и абсолютен възторг към музикантите премина откриващият концерт “Мотив” за сезона. Момчетата от ансамбъл 4Exampble се възползваха от всичките близо 50 инструмента на сцената до краен предел като изпълниха разнообразна и изключително въздействаща програма. Новата концертна поредица “Мотив” започна “ударно” – буквално и преносно, полагайки основите на нов концертен формат, който обещава да бъде не по-малко успешен от нашите Концерти на възглавници.

Зала №1 на Централния Военен клуб се оказа крайно недостатъчна за всички желаещи да чуят квартета, пристигащ от Холандия и Германия специално за концерта. Въпреки необходимостта да има и правостоящи, публиката се наслади на близо двучасовата програма с усмивка и удивление. Музикантите изпълниха нетрадиционно произведение за бис с участник от публиката, което привнесе още повече енергия в тази знаменателна вечер. Томи Емилов, Мартин Хафизи, Георги Ценов и испанският гост Пабло Ресина напълно се раздадоха на сцената като караха слушателите си да затаяват дъх, да се превиват от смях и да се увличат от красотата на музиката им. Маримби, вибрафони и безброй различни видове барабани бяха ползвани в произведения от Чик Кория, Мануел де Файя, Александър Владигеров и редица други композитори.

В паузата гостите ни имаха възможността да оценят и качествата на най-новия бранд на винарна “Домейн Менада” – Artistique.

Фотография: Минко Минев