София диша, 2015

Музиката е подходяща за всички – от бебета до възрастни. С тази идея Модо България ще представи вълшебния свят на музиката в продължение на петте седмици на София Диша. Във всяка една от тях Вие ще можете да се запознаете отблизо с различен музикален cigulkaинструмент. Всяка неделя имате възможност да участвате в музикалните игри, които запознават малки и големи с ритъма, темпото, динамиката и нотите и различни други музикални понятия.

Неделята на 02.08. е посветена на цигулката. Този фин струнен инструмент крие жаби, магарета и охлюви, които ще можете да откриете в шатрата на Модо. Всеки ще може да посвири, да зададе въпросите, които го мъчат, и да оцени удоволствието от звука на вълшебната цигулка.

Програмата за 09.08. е още по-специална. Със съдействието на Yamaha, в шатрата на Модо ще намерите дигитално пиано, на което ще можете да изпробвате възможностите си или да получите първия си урок по пиано. IMG_5055

 

На 16.08. при Модо ще е много шумно, защото е ред да се запознаете с ударните инструменти – ксилофон и барабан. Ритмическите задачи и игрите с палки никога не са били толкова забавни и шумни. Перкусионните инструменти също ще вземат участие в музикалния влак, който ще се вихри на ул. „Ангел Кънчев“.

IMG_0113На 23.08. ще се пренесем в света на приказките и фантазиите. Арфата – магичният ангелски инструмент – не е много познат по нашите географски ширини. Музикалната къща на Модо е първата в България, в която малки деца се обучават в арфовото изкуство. В рамките на София Диша и Вие ще може да видите арфата отблизо, да се запознаете с нейното устройство и да се потопите в магията на нейните звуци.

В последната неделя от август, на 30.08., от Модо ще Ви покажат още един струнен инструмент IMG_1468- може би най-популярният, но въпреки това винаги атрактивен. Китарите ще озвучат музикалната шатра на Модо. Ще имате възможност да участвате в малък ансамбъл от китари, да научите различните струни и да ни демонстрирате възможностите си.

По време на целия фестивал “София диша”, картите за музикални уроци в Модо се предлагат с 10% отстъпка. Повече информация на www.modo.bg.