Учителите

Учителите


Ние много се гордеем с нашите учители. Те са едни от най – добрите всеки в своята област. Преподаването им е съпътствано с много любов и разбиране към децата и музиката. Тук ще може да прочетете на кратко за тях.

Марта Ляскова

Марта е нашият учител по цигулка и основен вдъхновител. Тя се грижи и за учебния материал на децата. Марта е от Пловдив и е завършила10257622_10202788549213970_4424192031072486182_o Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ – Пловдив. Тя придобива бакалавърска степен “Инструментално изкуство” – цигулка, както и магистърска степен по цигулка в класа на проф. Недялчо Тодоров в „Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство” – Пловдив. Изнасяла е редица концерти и рецитали, спечелила е специална награда за изпълнение на френска камерна музика от Международния конкурс “Музиката и земята” в София. Участвала е и в много майсторски класове. Освен всичко това Марта е майка на две прекрасни момченца, едното от които също посещава нашето музикално училище. 


 Мануела Генова

11067882_10206260738383539_1468264768_oМануела преподава пиано и вкарва дисциплина в нашите редици. Тя е от София и е завършила Национално музикално училище „Любомир Пипков“ с пиано при Светла Славчева. Бакалавърската й степен е в Национална музикална академия „Панчо Владигеров“ с пиано при проф. Борислава Танева. Мануела е завършила и магистратура по Медийна композиция и електроакустична музика.  Тя е част от клавирно дуо заедно с Ралица Димитрова – другият ни учител по пиано, за който ще прочетете малко по – надолу. Заедно са ходили на турнета в редица държави като Сърбия, Австрия, Израел и Гърция. Вземат участие в редица престижни музикални форуми. Те свириха на Концерт на възглавници с Бабар през януари. Мануела е изключителен професионалист и много усмихнат и лъчезарен човек, който винаги е готов да приеме някое музикално  предизвикателство. В училището на възглавници децата й измислиха прякор – „Рапунцел“, защото има много дълга коса, която обича да носи на плитка.


 Доротея Доротеева

301575_2350820739919_1005749426_nДори е една от първите ни учителки. Тя отговаря за певците, композиторите и ритъма. Завършила е Национално музикално училище “Любомир Пипков” (пиано) и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” (оперно пеене). Специализира в Оперно студио в Грац, Австрия, както и в Академия “Санта Чечилия” в Рим, Италия при Рената Ското. Стипендиантка е на Райна Кабаиванска в Модена, Италия. Лауреат е на много конкурси в страната и чужбина: Франсиско Виняс – Барселона, Испания, Феручо Талявини – Дойчландсберг, Австрия, Гена Димитрова -Плевен, Розата на Евтерпа – Карлово, Романсиада, София. Репертоарът и включва над 30 оперни и оперетни заглавия, както и камерни произведения. Може да сте я виждали и на Концерт на възглавници сезон 2014-2015г.

 


Кирил Павлов

1380772_10202017458785676_416498232_nКирчо преподава всички ударни инструменти при нас. Той винаги успява да създаде страхотна връзка с учениците си и затова всички искат на барабан. Роден е в град София. На 7 години започва да свири на ударни инструменти в класа на Симеон Серафимов – гр. Плевен.  Носител е на множество награди от национални и международни конкурси като „Пендим“, „Надежди, Таланти, Майстори“, „Светослав Обретенов“, „Франц Шуберт“ и др. Свирил е като солист с: „Плевенска Филхармония“, „Софийска Филхармония“, „Симфониета София“, „АСО“. През 2010г. завършва НМУ „ Панайот Пипков“ гр. Плевен. 2010-2011 г. учи в Кралски Колеж – Лондон. В момента е IV курс в НМА „проф. Панчо Владигеров“ гр. София с преподавател проф. Татяна Кърпарова. 


Асен Цветанов10660295_10204872248031969_3186526677112571792_n

Учителят по духови инструменти. Асен е и винаги в центъра на забавата и игрите с всички деца. Асен е от София и започва да се занимава с музика и пиано на четиригодишна възраст, но завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” със специалност обой. По време на следването си в Национална Музикална Академия работи със Славчо Младенов. Става част от оркестър Симфониета – София , Нов Симфоничен оркестър , Академичен Симфоничен Оркестър и Национална Опера и Балет – София където работи и до днес. Има изяви в различни турнета из целия свят, участие във фестивала “Аполония” и награда на конкурса “Австрийска Камерна Музика”. Солирал е с Академичен и Нов симфоничен оркестър.


Анастас Михайлов

IMG_20141012_101948

Стас е нашият учител по китара. Той се разбира прекрасно с хлапетата и винаги ги провокира към лично творчество. Стас е квалифициран от Борда на Английските Кралски Училища преподавател по китара и интересите му винаги са били в сферата на обучението. Има и магистърска степен по психология и педагогическа правоспособност от Софийския университет и значим опит в тренингите и груповата работа.


 Анна Александрова

Ани е с нас от самото начало. Тя е първият учител по арфа на Модо и първият учител в България, DSC_0817който преподава арфа на толкова малки деца.  Ани завършва Музикалното училище в София, след което продължава образованието си в Италия, в Римската консерватория “Санта Чечилия”. Освен с музика, Анна се занимава и с творческо писане на английски език, като понастоящем работи над книга за възрастни и друга – за деца. Изучавала е английски език и творческо писане във Великобритания с преподаватели от Оксфордския университет. Прекрасната арфистка е майка на две дечица, които, също като нея, са тръгнали по пътя на музиката и изкуството.


Димитър Зашев

Димитър е един от учителите в Модо, които участват в проектите “Малкият музикант” и “Космически курс по музика”. Той преподава пиано на най-малките ни ученици. С лекота и приятелско отношение Димитър им разказва интересни истории от чудния музикален свят.

След завършване на Музикалнтото училище в София с пиано, Димитър избира професията на оперен певец, която той овладява в Национална Музикална Академия “П. Владигеров”. Неговият богат опит на оперната сцена му помага да бъде креативен и вдъхновяващ преподавател, който запознава децата не само с пианото, но и с тайните на оперното изкуство.


 

Ралица Димитрова

Ралица е може би един от най-взискателните преподаватели по пиано, които познаваме. Тя изисква всеки от учениците й да свири идеално, но постига резултатите си с топла усмивка и много търпение към малките музиканти. Родена е в гр. Свищов преди 26 години. Завършила е Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в гр. Плевен, а след това и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София с пиано.

 

 


 

Йосиф Йосифов

Йосиф е роден в семейство на музиканти. Първите си уроци по цигулка получава от своя баща. Той завършва музикалното училище в гр. Плевен, а по-късно висшето си образование в Национална музикална академия “Панчо Владигеров” в класа на проф. Йосиф Радионов.

Йосиф свири в Класик ФМ оркестър и оркестъра на Софийска опера и балет. Концертирал е в далечна Япония и много други страни по света. Увлечен от магията на инструмента си, изнася концерти като солов изпълнител и участва в различни камерни ансамбли.


Всичките ни учители преподават на децата и по други предмети. Всеки един от тях е преминал специално обучение в Модо, свързано с нашите разбирания за връзката с децата, предаване на знанията и дисциплината.