Цветина Панайотова, цигулка

Цветина Панайотова придобива бакалавърска степен по специалност цигулка в ‘’Guildhall School of Music and Drama’’ (Лондон) и Национална музикална академия „Панчо Владигеров“. Носител е на първи награди и звание „лауреат“ от международни и национални конкурси, както и на няколко стипендии за майсторски класове под ръководството на изтъкнати професори. Има множество концертни турнета в България и чужбина като солист-инструменталист и камерен изпълнител.

През 2013 г. завършва магистърска програма по музикотерапия в НМА „П. Владигеров“. Преминала е два квалификационни курса по музикотерапия при Изабел Кустер (Швейцария), семинар по евритмия и семинар за музикотерапевтична работа с пациенти в кома.

От 2010 г. се включва активно като доброволец в социално-рехабилитационни дейности на УМБАЛ „Александровска“, където понастоящем води редовните групови и индивидуални сесии по музикотерапия в клиниката по психиатрия. Работи ентусиазирано за подпомагане дейността на лекарския екип в областта на психосоциалната рехабилитация на пациенти с различни заболявания.

През последните 10 години, освен като концертиращ цигулар, Цветина придобива опит и в работата с деца и възрастни като преподавател, музикотерапевт, организатор и водещ на музикални събития с тиймбилдинг насоченост.

Събития на Модо с Цветина Панайотова: