Сауро Аргалия, клавесин

Органистът, клавесинист и хоров диригент Сауро Аргалия е роден в Анкона, Италия. Той завършва консерваториите в Болоня и Песаро с пълно отличие. Сред множеството му специализации са Литургично-музикален майсторски курс към Националното литургично бюро, майсторски класове по орган, клавесин и хорово дирижиране и тригодишен курс с проф. Емилия Фадини в Музикалното училище в Милано. Лауреат на множество конкурси по орган и клавесин, Сауро води богат концертен живот из цяла Италия, Германия, Унгария, Гърция, Франция, Уругвай, Малта, Австрия, Израел и Мароко.

Музикантът е записал два компактдиска с важни композиции от Джовани Батиста Перголези и няколко други с непубликувани комични опери от Балтасаре Галупи. Сауро Аргалия работи с оркестъра на Accademia della Libellula и дирижира полифоничните хорове “Città di Porto Sant’Elpidio” и “Armando Antonelli”.

Заедно с Лаура Пенези, Сауро е основател на асоциация “Унисоно” и ръководи множеството й музикални проекти. В допълнение, той е активен музиколог и е публикувал своите трудове в престижното издание “Studia Picena”.

http://www.sauroargalia.it/

Събития на Модо със Сауро Аргалия