Роял в парка, 2011

С програма от концерти, представяне на музикални инструменти, музикални игри и анимация, разговор с публиката отбелязахме 1-ви октомври 2011, Международния ден на музиката.

Истински акустичен черен роял събра много публика, любопитна да упражни своите музикални умения на прекрасно звучащия инструмент. Празникът бе организиран от Галерия Модо и музикално студио Music Lessons до езерото в Южен парк. На музика и изкуство сред природата се радваха малки и големи. Професионалистите изпълниха класически произведения на Бах, Моцарт, Хайдн, Бетовен, Шуберт, Шопен и Брамс на рояла, а желаещите да се научат на музикален инструмент се срещнаха с младите, усмихнати и отзивчиви преподаватели на Music Lessons.

Галерия Модо представи музикалния си проект за цялото семейство “Концерти на въглавници”. Много деца направиха своите първи музикални рисунки, слушайки класическа музика.

Галерия Модо и единственото специализирано студио за музикални уроци за възрастни в България Music Lessons се стремят към доближаване на музикалното изкуство до широка аудитория и представянето му по новаторски начин.

Фотография: Албена Зографова